Biografia

EstelSolé

ESTEL SOLÉ CASADELLÀ (Molins de Rei, 1987). És dramaturga, actriu, poeta i productora.

Va estudiar Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra i s’interessà per la dramatúrgia. Es formà a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett amb diferents professors de reconegut prestigi entre els quals en destaquen Alfredo Sanzol, Rafael Spregelburd o David Plana. L’any 2015 va ser becada per participar -com a dramaturga catalana- a l’Obrador Internacional d’estiu de la Sala Beckett, al workshop impartit pel dramaturg britànic Simon Stephens.

Animals de companyia (2012), la seva primera obra de teatre com a autora, va passar de representar-se en cases particulars a fer una gira internacional per Amèrica Central (Guatemala, El Salvador, Santo Domingo i Mèxic). La peça, publicada per l’Editorial Comanegra, es va estrenar oficialment al Club Capitol de Barcelona on va estar a la cartellera durant més de sis mesos. Milers d’espectadors la van veure durant els tres anys que es va estar representant.

L’any 2015, el seu text El Pacte la porta fins a la semifinal del Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta.

El maig del 2016 publica la seva primera novel·la, Si no puc volar (Rosa dels Vents, 2016) que en l’actualitat ja compta amb una 4rta edició.

En el camp de la poesia, l’any 2011 va guanyar el premi Amadeu Oller amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Galerada, 2011). Si uneixes tots els punts (Galerada, 2013) és el seu segon llibre de poemes. Com a rapsode ha participat en nombrosos recitals arreu de Catalunya i al Festival Eñe de Madrid i ha compartit escenari amb poetes com Joan Margarit, Luis García Montero, Benjamín Prado o Josep Pedrals, entre d’altres.

Com a actriu ha fet cinema, teatre i televisió. Destaca la seva feina a la sèrie La Riera de TV3 on va interpretar durant més tres anys el paper de Marina.

Ha presentat diferents programes culturals i d’entreteniment a diferents televisions locals. Va presentar, en directe per TV3, Els Premis de La 62a Nit de Santa Llúcia, i l’any 2012 també va ser la presentadora de La Festa de la Llança de St. Jordi (Òmnium Cultural). La tasca de presentadora també l’ha portada a fer de guionista en gales i actes benèfics.

També ha treballat de col·laboradora en programes culturals de Catalunya Ràdio i la Cadena Ser. A Catalunya Ràdio, hi ha treballat, tres estius, amb diferents seccions -totes d’humor-. Dins el programa El Suplement d’Estiu, va fer de guionista i de conductora de la secció La Xafardera (minisèrie d’humor per entregues sobre una dona que escoltava les converses d’una parella que sempre es reunia al mateix bar). A la mateixa emissora, va fer de guionista i de conductora de la secció Antifashionvictim al programa 35 dies on, des d’una visió còmica, aportava la seva opinió del món de la moda. I també va conduir i guionitzar una secció al programa Factor Estiu.

Durant gairebé dos anys va fer de productora i guionista del programa Toni Rovira y tú de 25TV i en diferents ocasions ha col·laborat com a tertuliana al programa Divendres de TV3.

Mensualment, es poden llegir els seus articles al “Play”, el suplement de cultura del Diari Ara, on té una columna anomenada El Consolador. I també ha escrit a la Revista El Triangle i a la revista LaMonoMagazin

Ha fet doblatge i ha posat veu a diferents espots televisius; ha gravat també els títols de les seccions d’alguns programes de ràdio.  També ha treballat com a docent fent classes de preparació de càsting i d’escriptura teatral.

Ha produït obres de teatres i esdeveniments culturals; en destaquen l’espectacle d’inauguració del 15è Festival nacional de poesia de Sant Cugat (el qual va dirigir i produir) i la Festa del Dia Mundial del teatre a la llibreria NoLlegiu 2017, que també va dirigir i produir.

Té experiència contrastada en tasques de premsa i de comunicació (especialment en el camp de la cultura i les arts escèniques) i també té experiència com a Community Manager. 

Es considera una activista cultural i no deixa de generar idees innovadores per acostar la cultura al públic.

*Fora de l’àmbit cultural/artístic ha treballat com a assistent personal d’empresaris/es traduint-los de l’anglès, com a assistent de broquer en una societat de valors, de dependenta i de cambrera.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/estelsole/

Twitter d’Estel Solé

Instragram d’Estel Solé

Articles d’Estel Solé a l’Ara Play

2 thoughts on “Biografia

  1. He llegit el teu tuit on expliques la pèrdua del teu fill. Crec que se el que sents per que ho he passat. Fa molts anys però el record segueix viu. Puc posar-me en contacte amb tu per mail?
    Una abraçada amb molt d’afecte.

    Mariant

Deixa un comentari